Back to top

Actors reusencs "subhasten" la llamborda robada del Mercadal

Bona acollida de l'obra 'Lot 5/6. Pedra', una producció de la companyia reusenca Lo Nostro que s'ha representat aquest cap de setmana al teatre Bartrina.

En format de subhasta teatralitzada comença l'obra inspirada en el robatori d'una llamborda de la plaça del Mercadal, que va tenir lloc el 6 de juny del 2021. Un muntatge de la companyia Lo Nostro, que partint d'un fet anecdòtic, i sumant-hi altres fets històrics reals relacionats amb robatoris de peces considerades patrimoni, es plantegen què és patrimoni, com es revaloritza, i quin és el valor que se li dona a les còpies o reproduccions d'aquest patrimoni. 

Rerefons universal

D'aquesta manera porten l'anècdota reusenca al terreny universal, qüestionant-se què és patrimoni i qui decideix que ho sigui, creant un relat que pot viatjar molt més enllà de la història reusenca. És una peça còmica, que combina el suport audiovisual amb la dansa i el moviment, i que analitza, a base de la investigació que duen a terme els dos personatges, els actors reusencs Pau Ferran i Bàrbara Roig, com s'haurien produït els robatoris de pedres patrimonials que han passat a la història.

Paraules clau:

Notícies relacionades