Back to top

Acusen l'Ajuntament de Mont-roig d'incomplir la Llei d'Arxius

L'Associació Cultural Arxiu i Memòria de Mont-roig del Camp reclama a l'Ajuntament del poble que millori l'estat de conservació de l'arxiu municipal.

L'entitat acusa l'equip de govern que no compleix la Llei d'Arxius que s'aplica a municipis de més de 10.000 habitants i que estableix uns mínims per a la seva correcta conservació.

Manca de pressupost

L'Associació Cultural Arxiu i Memòria de Mont-roig del Camp demana a l'equip de govern local que millori l'estat i el servei que ofereixen des de l'arxiu municipal. Segons l'entitat, l'Ajuntament de Mont-roig no està complint amb la llei d'arxius que marca com s'han de conservar i quins serveis ha d'oferir. 

A banda, critiquen que, des de fa anys, no es destinin partides del pressupost anual a aquesta qüestió, posant en perill la bona conservació de l'arxiu i els drets dels ciutadans a poder accedir a la informació. 

La queixa arriba a plenari

La queixa va arribar al plenari gràcies al suport de l'oposició. Segons l'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha declarat a Canal Reus TV, l'arxiu es troba "en bon estat" i tenen en compte la petició de l'entitat, encara que no es tracti d'una "prioritat" per al consistori. 

Paraules clau:

Notícies relacionades