Back to top

Adedcom vol defensar els drets de la comunitat musulmana a Reus

La comunitat musulmana a Reus emprèn un nou projecte. Es tracta d'una entitat de recent creació que neix amb l’objectiu de fer efectius els drets de les persones que professen la religió de l’Islam

S’han unit per parlar de drets més enllà de la religió. Des de l'agost, un grup de persones musulmanes treballen per posar en marxa l'Adedcom, l’Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana. Aquesta entitat de recent creació neix d’una necessitat detectada: diuen que falten més associacions que treballin pels drets de la comunitat, en aquest cas, però, fora de les Mesquites.

El seu president, Mohamed Badaoui, ha explicat que la iniciativa és obra de la part més jove de la comunitat. "Els joves no tenim prou visibilitat, i a més creiem que falta treballar a peu de carrer per defensar els nostres drets". Badaoui també ha afegit que les persones joves tenen molt de coneixement del país que els ha vist créixer i fins i tot, néixer, i que per tant, s'ha d'aprofitar per treballar en societat.

Assessorament i tasca formativa

Els fins ara 11 membres de l’Adedcom, 7 homes i 4 dones, tenen uns objectius com a punt de partida. Aquests giren entorn de la defensa dels drets de la comunitat, si cal també per la via legal, i l’assessorament de persones, entitats i, fins i tot, es posen a disposició de les administracions.

Sobre la convivència multicultural, l'entitat vol promoure la tasca formativa a fi d’eliminar tòpics i actituds discriminatòries cap a les que professen la religió de l'Islam.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades