Back to top

Adéu al FEC després de 20 anys

El Festival Europeu de Curtmetratges FEC s'acomiada després de 20 anys amb una valoració positiva. Des del consistori reusenc, ja s'està treballant per continuar el llegat que deix el FEC i en breus anunciaran quina activitat, en forma de festival, donarà continuïtat al sector dels curtmetratges.
Comiat del FEC

20 anys després del seu inici, el Festival Europeu de Curtmetratges FEC dóna punt i final al projecte. Des de la direcció, recalquen que s'ha acabat un cicle i que el festival ja no pot aspirar a més. Dues dècades de creixement intens ha servit per donar el salt a festival de referència a nivell europeu. El projecte, en el seu recorregut, ha complert les seves expectatives.

"Han canviat fins i tot els formats cinematogràfics, hem passat de l'analògic al digital, han canviat els convidats i la manera d'entendre el cinema. El projecte ha complert les seves expectatives" afirma el responsable de la direcció artística del FEC Festival, Christian Inaraja.

El comiat del FEC no deixarà la ciutat reusenca sense cap festival referent als curtmetratges. En aquest sentit, des de la regidoria de Cultura s'està treballant per incorporar un nou festival aquest 2019 i donar continuitat al llegat que deix el FEC.

El FEC, que nasqué a Cambrils i després passà a Reus, ha estat consolidat com un dels principals festivals de curtmetratges de Catalunya.

Paraules clau: