Back to top

Adéu al Mercat del Carrilet

L'Ajuntament dóna per tancades les converses per aconseguir que un operador privat donés suport a les obres d'inversió que fan falta a l'equipament. Les 15 parades que resten al Carrilet podran optar a un espai al Mercat Central.
mercat carrilet

El Mercat del Carrilet de Reus tancarà les seves portes definitivament després que no s'hagi trobat un operador privat que permetés tirar endavant el nou projecte urbanístic que necessita l'equipament.

Segons el regidor d'Empresa i Ocupació, responsable dels Mercats de Reus, Carles Prats, no es pot mantenir un mercat que té tres de cada quatre parades tancades. No és viable ni per al mercat ni per als paradistes. De fet, l'anterior govern municipal, havia previst una opció per poder donar una segona vida al Mercat del Carrilet. 

ENQUESTA: Compreu als mercats de Reus?

Un projecte sense soci

El Mercat del Carrilet és un espai emblemàtic del sud de la ciutat que requeria d'una revisió en profunditat. Un projecte engrescador que s'havia marcat com a objectiu aconseguir un soci, un operador privat que permetés tirar endavant les obres necessàries, abans del 2021. A un any d'aquesta fita no hi ha cap empresa interessada i l'Ajuntament ha decidit donar per tancades les negociacions i els contactes.

Un total de sis operadors de l’àmbit de l’autoservei han participat en les consultes, des que l’empresa municipal va obrir el procés el maig de 2018, però finalment les necessitats de les diferents empreses del sector s’han encarrilat cap a altres projectes. En conseqüència, s’ha donat per culminat el període de consultes i, tal com estava previst, els contractes s’extingiran al finalitzar la seva vigència, el 29 de juny de 2021.

El Mercat del Carrilet necessitava un espai nou i aquest operador privat s'havia de quedar tota la planta inferior del nou edifici. Un projecte que havia de permetre, també, la reordenació de la zona i la connexió des del carrer de l'Escultor Rocamora fins al Mas Iglesias. Ara queda enlaire què passarà amb aquesta reforma de tota la pastilla urbanística a tocar de l'estació d'autobusos. 

El futur dels paradistes

A l'espera de concretar-se el futur, de moment, les 15 parades que resten al Carrilet podran concursar per aconseguir una plaça al Mercat Central. Al Mercat de la zona de la plaça de les Oques també hi ha espais desocupats, concretament un 40% del total, i els paradistes del Carrilet tindran la opció de presentar-se al concurs que s'obrirà. En aquest sentit, els han informat del procés de comercialització pública de les parades vacants del Mercat Central, amb contractes d’arrendament amb un període de vigència de 21 anys. De fet, el Consell d’Administració va aprovar per unanimitat aquesta proposta. Un Mercat Central que, a partir de la propera tardor, veurà incrementats els horaris. Carles Prats també ha assegurat que es fiscalitzarà el compliment d'aquests horaris i que, si convé, s'aplicaran sancions. 

 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades