Back to top

Adéu a la Setmana Santa

El sector turístic diu adéu a la Setmana Santa. L'evolució de la pandèmia del coronavirus fa preveure un confinament que s'allargarà, com a mínim, fins passada la Setmana Santa, i això suposa una paralització, també, del sector turístic, que ja en els propers dies es veu obligat a tancar totalment els hotels, apartaments i càmpings.
imatge de costa buida per setmana santa

Amb el confinament decretat pel Govern i la restricció de la mobilitat, el sector turístic dona per perduda la Setmana Santa.

Si bé aquestes dates acostumen a ser una gran injecció econòmica pel sector serveis, enguany serà nul·la. Els municipis de la Costa Daurada, on es concentra el major volum turístic i segones residències del territori, veuen amb preocupació la situació de paràlisi econòmica i reclamen ajuts a tots nivells.

Granados reclama ajuts i critica la gestió que s'està fent del coronavirus

Segons l'alcalde de Salou, Pere Granados, la transversalitat dels efectes econòmics del Turisme justifiquen ajuts econòmics per part de les administracions autonòmiques, estatals i de la Unió Europea, perquè afecten a l'economia global. D'altra banda, Granados critica que el confinament s'ha fet tard i poc contundent, "potser 15 dies, tots a casa, sense sortir, hauria estat una solució dràstica, però millor, que dos mesos confinats".

El sector turístic dona per perduda la Setmana Santa

Tot i així, des de la Federació d'Empresaris d'Hosteleria i Turisme (FEHT) veuen el futur amb optimisme, i auguren un bon estiu pel potencial turístic que té la zona de la Costa Daurada. Creuen, però, que s'hauran de treballar les campanyes de cara al bon temps.

De moment, l'alcalde de Salou, Pere Granados, aposta per impulsar mesures de contenció i desenvolupament econòmic per pal·liar els efectes de la pandèmia. Granados, pronostica, per quan s'aturi la pandèmia, que el sector repuntarà ràpidament perquè "tots tindrem moltes ganes de sortir".

ok

Paraules clau:

Notícies relacionades