Back to top

Adeu mascaretes als hospitals, farmàcies i residències

La utilització de mascareta s'ha acabat, i ja no s'haurà de portar en llocs on, fins ara, eren obligatòries com per exemple hospitals, farmàcies i residències. Així s'ha publicat al BOE, on s'assenyala que sí que continuarà sent obligatòria en quiròfans, UCI i zones hospitalàries amb persones en estat crític o immunodeprimides.

Des de la primavera del 2020, quan estàvem immersos en plena pandèmia, l'obligació de la mascareta va arribar a les nostres vides. De cop i volta vam començar a familiaritzar-nos amb termes com mascareta quirúrgica o FFP2, termes que fins aleshores eren pràcticament desconeguts per tots.

Les vam començar a portar al nostre dia a dia, al transport públic, a les escoles, als espais tancats i fins i tot, a la via pública. A poc a poc, i amb la fi de la covid-19, ara fa vora un any, es van començar a retirar, primer als llocs exteriors, i després als interiors, amb algunes excepcions. Encara es mantenien als transports públics i en alguns espais tancats com hospitals, residències, òptiques, farmàcies o ortopèdies. Al febrer d'enguany es treien a en part d'aquests llocs i aquest dimecres ha estat el torn de tota la resta: la mascareta deixa de ser obligatòria en hospitals, farmàcies i residències. Una notícia força celebrada pel sector.

La mesura s'ha fet oficial aquest dimecres al matí amb la publicació del BOE. A partir d'ara, les mascaretes han passat a ser recomanables en aquests espais o, fins i tot, altament recomanables si hi ha pacients vulnerables o amb símptomes d'infecció respiratòria.

Això sí, en zones hospitalàries amb persones crítiques o immunodeprimides, quiròfans i unitats de cures intensives, continuaran sent obligatòries.

Sortim al carrer

Paraules clau:

Notícies relacionades