Back to top

Adjudicades les obres de consolidació de la muralla del Castell de l’Albiol

Els treballs suposaran una inversió de 23.565, 25 euros i aniran a càrrec de l’empresa Constecnia 3 S.L.

L’Ajuntament de l’Albiol ha adjudicat a l’empresa Constecnia 3 SL les obres de millora de la muralla del Castell de l’Albiol. L’objectiu és desenvolupar les tasques i treballs necessaris per a efectuar una consolidació d’urgència de diferents estructures i paraments d’aquest monument històric. Aquests treballs, que suposaran una inversió de 23.565,25 euros més IVA, compten amb una subvenció per part de la Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya destinada al projecte bàsic i d’execució de Consolidació d’urgència de la Muralla del Castell de l’Albiol.

La recuperació del castell, sobretot l’arranjament de les parts més malmeses de la muralla medieval, és una de les principals actuacions previstes en l’actual mandat. En aquest sentit, es faran altres actuacions per evitar la degradació d’aquesta fortificació que va ser una de les més importants del Camp de Tarragona.

De fet, del castell de l’Albiol només en queden algunes parts, ja que se’n va ordenar l’enderrocament i destrucció després de la Guerra dels Segadors, l'any 1654. Es conserven parts de la muralla amb algunes torres quadrades i les edificacions centrals. Des del cim es pot contemplar una esplèndida panoràmica de la demarcació de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades