Back to top

Adjudicades les obres de la nova seu de Protecció Civil de Reus

El contracte s'ha adjudicat per un import d'uns 190.000 euros (IVA inclòs). El projecte preveu construir un forjat que dividirà la nau en dues plantes: baixa i primera

L'Ajuntament de Reus ha adjudicat a l'empresa Cobra Instalaciones y Servicions SA el contracte d'obres de condicionament d'una nau del camí de Riudoms per transformar-la en la nova seu de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus. El contracte s'ha adjudicat per un import de 197.578,95 euros (IVA inclòs).

L'entitat ocupa actualment un local al carrer de Sant Carles i Sant Josep, al mateix barri del Carme, però amb limitacions d'espai; fet que ha motivat la cerca d'un nou local on desenvolupar les tasques amb més eficiència i comoditat. El projecte s'emmarca en el pla d'inversions municipal. El pressupost de licitació del contracte és de 235.064,32 euros i el termini d'execució de les obres és de 6 mesos.

Han participat en el disseny de la nova nau

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus han participat en el disseny del futur equipament, per tal que responguin a les necessitats. Així, els representants de l'entitat, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, van fer arribar als serveis tècnics d'Arquitectura un llistat de les necessitats que defineix la relació dependències, vestidors, serveis higiènics, etc. que caldrà disposar en la nova seu, que s'ha utilitzat com a programa de necessitats del projecte.

La nau, construïda l'any 2001, actualment està ocupada pels serveis municipals de Medi Ambient i s’utilitza com a magatzem de material necessari per a les seves tasques.

La nova nau

El projecte preveu construir un forjat que dividirà la nau en dues plantes: baixa i primera. Una escala comunicarà les dues plantes i també es farà la previsió d’espai per instal·lar-hi un ascensor. La planta baixa servirà de magatzem i aparcament. També s’hi construirà un vestidor adaptat amb dutxa, lavabo i inodor, i una sala annexa.

A la planta primera s’hi construirà un vestidor per homes i un per a dones. També dos serveis higiènics i una sala polivalent. La resta de la planta superior quedarà diàfan, ara per ara sense ús, a l'espera de noves necessitats i assignació de pressupost. Finalment, es renovaran les instal·lacions elèctriques, de sanejament, de fontaneria, de climatització i de ventilació; i es protegirà l'edifici contra incendis.

La cessió de la seu a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus està recollida en el conveni signat amb l'Ajuntament, renovat l'any passat. El document regula la col·laboració dels voluntaris com un recurs de la ciutat en el desenvolupament de les funcions de protecció civil, en comunicació, coneixement i coordinació de la Guàrdia Urbana i dels Serveis d’Emergències i Protecció Civil de l’Ajuntament.

Paraules clau:

Notícies relacionades