Back to top

Adjudicat l’avantprojecte del nou passeig Mata i Carrer Ample

L’Ajuntament ha adjudicat a Batlle i Roig Arquitectura l’avantprojecte per repensar l’entorn del passeig Mata i el Carrer Ample. Aquest haurà de contemplar un aparcament soterrani al llarg del passeig Mata i la incorporació de carril bici tant al passeig Mata com al carrer Ample

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat a l’empresa Batlle i Roig Arquitectura SLP el contracte per a la redacció de l’avantprojecte d’urbanització de l’entorn del passeig Mata i el carrer Ample.

El document ha d’aportar idees per millorar els espais públics d’aquesta zona del nord de la ciutat; reordenar els vials i les zones verdes; revisar la mobilita t; millorar la connectivitat de l’estació de trens amb el centre de Reus; i integrar els dos espais en el seu entorn.

Aparcament soterrani al passeig Mata

Àmbit Passeig Mata i Carrer Ample

 

L’avantprojecte haurà de contemplar un aparcament soterrani al llarg del passeig Mata, amb capacitat per a uns 400 vehicles. La proposta servirà de guia per la futura inversió en obra.

En l’àmbit de la mobilitat, el document també ha de preveure la incorporació de carril bici tant al passeig Mata com al carrer Ample, d’acord a les previsions del Pla de Mobilitat Urbana de Reus.

passeig mata

L'àmbit de l’avantprojecte abasta el passeig de Mata, des del passeig Sunyer fins al carrer de General Moragues, l'entorn de l'estació de ferrocarril (plaça de l'Estació, avinguda del Segle XX i carrer del Bisbe Borràs), i el carrer Ample des del passeig Mata fins la plaça de la Llibertat. En conjunt, tot l’àmbit té una superfície aproximada d’uns 41.000m2

Import de 15.900€

Finalment, l’avantprojecte ha d’incorporar propostes de millora de l’entorn immediat de l’àmbit d’actuació, com la connectivitat entre l’avinguda del Comerç i el passeig de la Boca de la Mina amb el Passeig Mata i la plaça de l’estació, per superar l’efecte de barrera que causa l’infraestructura ferroviària; o la promoció d’edificis verds, amb accions que tinguin per objectiu la naturalització els edificis del voltant, com la creació de murs verds.

Precisament, Batlle i Roig Arquitectura té adjudicat també el contracte per a la redacció i direcció dels projectes d’obres de la millora i la recuperació del Passeig de la Boca de la Mina

L’import d’adjudicació del contracte és de 15.900,03 euros, i té un termini de redacció de l’avantprojecte de quatre mesos a comptar des de la data de signatura del contracte.

Paraules clau:

Notícies relacionades