Back to top

Afectats per la Cooperativa de Cambrils es constitueixen en plataforma

ADRIÀ MORTE

Els afectats pel tancament per la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils comencen a moure fitxa. En els propers dies es constituiran com a Plataforma per tal d’acollir els interessos de les gairebé 1500 persones afectades. El col•lectiu ha explicat que si s’escau arribaran a la via penal i ha desaconsellat presentar denuncies a les comissaries ja que no tenen més recorregut que l’arxiu. Pel que fa a l’Ajuntament cambrilenc, des d’aquest matí ha habilitat un punt a l’oficina d’atenció al ciutadà per donar resposta als afectats.

Aquest és i serà l’aspecte del vestíbul de l’ajuntament de Cambrils durant els propers dies. Des d’aquest dilluns, s’ha establert un punt d’informació a l’oficina d’atenció al ciutadà per atendre i donar resposta a tots els afectats pel tancament per la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils. Un grup d’aquests ha mantingut una reunió aquest matí amb l’alcaldessa Camí Mendoza per informar que en els propers dies es constituiran com a plataforma d’afectats.

Els afectats pel tancament de la caixa agrària poden adreçar-se a partir d’aquest dilluns al BBVA per cobrar pensions, nòmines i ingressos. De fet, aquesta entitat bancària feia de pont entre impositors i cooperativa i tots els clients tenien un compte BBVA on poder fer ingressos. Aquest procés ja ha quedat bloquejat.

De moment, una seixantena de persones ja han mostrat una clara voluntat de formar part d’aquesta associació tot i que encara no tenen la personalitat jurídica que es necessita per actuar de manera conjunta. Malgrat això, han traslladat una bateria de missatges consensuada entre tot el col•lectiu: no presentar denúncia a les comissaries ja que no tenen més recorregut que l’arxiu, la voluntat clara que la cooperativa continuï i que defensaran tots i cadascun dels interessos dels afectats, ja sigui a través de la via mercantil o la via penal, si s’escau.