Back to top

Aforaments ampliats i restauració fins a la 1 de la matinada

Les noves mesures del PROCICAT entren en vigor aquest divendres 4 de juny.

Bars i restaurants podran obrir fins a la 1 de la matinada, una hora més que fins ara. Ho ha acordat aquesta mateixa tarda el Procicat per avançar en la flexibilització de les mesures de contenció del virus. Aquests darrers canvis entraran en vigor aquest divendres 4 de juny.

L'horari d'obertura fins ara era de 6 del matí fins a la mitja nit, i el pròxim divendres s'ampliarà fins a la una de la matinada. Aquest horari també s'aplicarà a les activitats culturals, esportives i botigues de conveniència.

Amplien els aforaments

S'incrementen els aforaments del 50% a 70% en els següents casos: establiments i locals comercials de venda al detall, mercats no sedentaris, equipaments cívics si disposen de condicions de ventilació reforçades, activitats relacionades amb el joc, i en instal·lacions i equipaments esportius. També es passa del 30% al 50% l'aforament de parcs, fires d'atraccions i activitats lúdiques en espais tancats.

Es poden tornar a fer pícnics

S'aixeca la limitació de consumir aliments i begudes en reunions en espais públics, com serien els pícnics i espais públics habitats. També s'elimina la prohibició en l'accés i ús de les zones recreatives, com ara les zones infantils, lúdiques o àrees de descans als centres comercials.

Finalment, s'anul·la la restricció pel que fa a l'ocupació dels vehicles de transport públic fins a 6 places, passant a permetre fins a 9 passatgers.

mesures procicat

Paraules clau:

Notícies relacionades