Back to top

Aigua del CAT per acabar amb les restriccions

Alforja, les Borges del Camp, Riudecols, l'Aleixar, Vilaplana i Maspujols treballen en un projecte conjunt, xifrat entre 5 i 6 milions d'euros, per dur l'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona fins als seus municipis

Aquest 2022, i possiblement no serà una excepció a partir d'ara, la manca de pluges ha provocat una sequera generalitzada arreu del país i especialment, a moltes zones del Camp de Tarragona. Diversos municipis del Baix Camp i el Priorat han hagut d'implantar restriccions d'aigua durant els darrers mesos d'estiu i, fins i tot, alguns d'ells com Alforja han hagut de portar camions cisterna de forma regular per poder garantir els serveis mínims.

Tot i que ja fa temps que es parla d'aquest problema, ara mitja dotzena de pobles de la comarca treballen conjuntament per portar l'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona, el conegut com a minitrasvassament, fins als seus municipis. És el que els seus representants polítics defineixen com la "solució definitiva".

Fer arribar l'aigua des de Reus

Alforja, les Borges del Camp, Riudecols, l'Aleixar, Vilaplana i Maspujols són els municipis que treballen en un projecte conjunt, xifrat entre 5 i 6 milions d'euros, per dur l'aigua del CAT fins al seu municipi. La intenció de tots ells seria fer arribar l'aigua des de Reus fins a una bassa situada en un punt elevat del terme municipal de Maspujols i des d'allà fer-la arribar per decantació als municipis esmentats.

Un projecte que garantiria el subministrament en situacions de sequera com l'actual a uns 9.000 habitants, un impacte mínim en la quantitat d'aigua que es consumeix de l'Ebre i que arribaria de la mà de la reducció de consum per part de la indústria química.

Aquest projecte es postula per rebre una subvenció per part de l'Agència Catalana de l'Aigua. Aquest dimecres, el director dels serveis territorials del Departament d'Acció Climàtica ha passat per la Comarcal i ha apuntat que podria ser una realitat en un termini d'entre dos i tres anys.

La majoria d'aquests municipis compten amb pous i mines pròpies, però moltes d'elles estan contaminades per purins o nitrats, fet que no permet el seu ús per al consum humà.

Paraules clau:

Notícies relacionades