Back to top

Aigües residuals per recarregar vehicles elèctrics a Reus

Aigües de Reus recarrega la seva flota de vehicles amb l’electricitat obtinguda en la depuració de les aigües residuals

Aigües de Reus utilitza l’energia elèctrica que genera a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) per a la recàrrega de la seva flota de vehicles elèctrics, en seguiment dels principis més bàsics de l’economia circular. La recàrrega dels cotxes elèctrics és possible gràcies a l’energia que resulta de l’aprofitament del biogàs que s’obté dels residus orgànics que, mitjançant el procés de depuració, s’han aconseguit aïllar de l’aigua bruta que arriba a l’estació depuradora a través de la xarxa de clavegueram.

Biogas

L’EDAR de Reus produeix cada any al voltant d’un milió de metres cúbics de biogàs, una part dels quals es converteix en energia elèctrica i permet l’obtenció de 750.000 Kwh (Kilowats hora) anuals. Fins al dia d’avui, la major part del biogàs es destina al que es coneix com a “trigeneració”, un procediment poc implantat a la demarcació de Tarragona mitjançant el qual s'obtenen simultàniament energia elèctrica, energia tèrmica i refrigeració.

Aquests usos del biogàs ara s’han ampliat amb el creixement progressiu de la flota de vehicles elèctrics, atès que una part de l’electricitat generada a l’EDAR ja s’utilitza per a la seva recàrrega. Recentment han estat set els vehicles elèctrics que s’hi han incorporat, i ben aviat es preveu iniciar la licitació d’un altre paquet de vuit vehicles elèctrics, amb la qual cosa Aigües de Reus preveu que, a final d’aquest any, tots els vehicles electrificables de l’empresa municipal (els que tenen alternativa real de mercat) siguin el 70% del total.

Paraules clau:

Notícies relacionades