Back to top

Aigües de Reus adjudica les obres de recuperació del Pont dels Calderons

Les obres, que començaran immediatament, duraran uns tres mesos i compten amb un pressupost de 103.467 euros

Aigües de Reus ha adjudicat les obres de reparació, recuperació i posada en valor de l’aqüeducte de l’antic rec d’Almoster que portava aigua a Reus, així com del mateix pont i del seu entorn. L’inici de les obres serà immediat. Actualment, la zona presenta un important estat de deteriorament derivat de l’ús de la infraestructura i el pas de vehicles pel pont.

El Pont dels Calderons

El Pont dels Calderons, situat al Camí antic de Castellvell, és un pont de pedra que just a tocar, i en un mateix nivell, compta amb un aqüeducte que es va construir entre el 1444 i el 1449 i que formava part del reg que conduïa l'aigua del minat d’Almoster per a l’abastament de la ciutat de Reus.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Agrovial, amb una inversió prevista de 103.467 euros (IVA inclòs) i una execució de tres mesos. El projecte incorpora tres tipus d’intervencions. D’una banda, l’arranjament i recuperació de la part superior del pont pel que fa a la seva qualitat estètica i funcional. D’una altra, hi ha previst el canvi de paviment del camí que permet l’accés a aquesta infraestructura. Finalment, es durà a terme l’adequació d’una zona nova com a mirador de l’antic aqüeducte creant un espai d’aturada, descans i refugi climàtic per als vianants que circulen pel camí, que és bastant concorregut. 

Millorar el mirador

Pel que fa al mirador, es tracta d’habilitar-lo per tal de permetre una millor vista de l’aqüeducte i de l’arc del Pont dels Calderons i del barranc que du el mateix nom, alhora que es treballa la integració de tots aquests elements i la creació d’un entorn paisatgístic adequat per als usos actuals d’aquest camí, que s’utilitza, com es deia, com a zona de GR i de pas d’esportistes i vianants.

Paraules clau:

Notícies relacionades