Back to top

Aigües de Reus estrena un laboratori educatiu per entendre el tractament de l'aigua

A través de diverses activitats es pot conèixer les fases per les quals passa l'aigua així com els diferents tractaments amb els quals es garanteix la seva potabilització.

Els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Baix Camp han sigut els encarregats d'estrenar el nou laboratori divulgatiu de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable d'Aigües de Reus, que s'ha creat amb l'objectiu de potenciar-hi activitats pedagògiques i de divulgació científica.

Així doncs, a través d'activitats dinàmiques, poden comprendre la importància de la filtració, la cloració i els tractaments diversos que es fan servir per garantir la potabilització de l'aigua. Aquest nou equipament també inclou una zona d'experimentació, on posar en pràctica diverses propostes científiques i jocs interactius.

El projecte ha tingut un cost de 75.000 euros i la voluntat és que se situï com una referència de la comarca perquè tots els joves puguin saber què és el que es fa amb l'aigua del territori.

Aquesta activitat es complementa amb altres que ja estan en marxa com són la visita a les instal·lacions de l'empresa, que permet conèixer el funcionament de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable i de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals, així com la visita al centre d'interpretació "Espai Aigua".

Paraules clau:

Notícies relacionades