Back to top

Aigües de Reus inicia dues noves obres de renovació de la xarxa d'abastament

Es tracta de la millora de la xarxa d’abastament als carrers Penedès i Garrotxa i la de l'Estació Depuradora d’Aigües Residuals, amb una inversió de quasi 230.000€

Aigües de Reus inicia dues obres de renovació de la xarxa d’abastament de la ciutat, que se sumen a tot un seguit de treballs que es duen a terme aquest estiu d’acord amb el pla d’inversions d’aquest 2020. Les dues obres permetran, d’una banda, la millora de la xarxa d’abastament als carrers Penedès i Garrotxa, amb la renovació de 190 metres lineals de canonada i amb un pressupost de 44.832,63 euros. D’altra banda, es renova la xarxa d’abastament al camí d’accés a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), amb la instal·lació de 206 metres lineals de canonada i un pressupost de 47.399,63  euros.

Finançament per part d'Aigües de Reus

Com és habitual, els treballs que es duen a terme no representen cap despesa per als veïns dels carrers afectats, sinó que estan finançats íntegrament per l’empresa municipal d’aigües..

Aquestes dues obres s’afegeixen a altres sis que van iniciar-se al mes de juny en diversos carrers, amb l’objectiu de renovar les xarxes de sanejament i abastament d’aigua, amb una inversió total de 228.882,13 euros. La majoria d’aquests obres (cinc de sis) també tenen com a objectiu la millora del comportament hidràulic de la xarxa d’abastament de la ciutat, atès que les actuals canonades són de diàmetres petits i materials obsolets. En un cas, s’intervé en la xarxa de sanejament, amb l’objectiu d’ampliar el diàmetre de la canonada i millorar-ne la capacitat de drenatge.

Aquestes obres ja en marxa s’executen als següents carrers: Escaladei (29.025,64 euros); Sant Antoni Ma Claret (35.719,61 euros); Josep Caixés (36.790,69 euros); Espronceda (entre avinguda Dr. Vila-seca i camí de l’Aleixar) amb un pressupost de 48.029,29 euros; i Antoni de Bofarull (entre Xavier Gambús i plaça Gandhi), amb 30.956,36 euros. El carrer Miramar és l’únic, en aquest cas, on s’intervindrà en la xarxa d’abastament i també en la de sanejament amb un pressupost de 48.360,54 euros.

Abastament i sanejament en diversos barris de la ciutat

Totes aquestes obres formen part del pla d’inversions que Aigües de Reus té previst executar al llarg de 2020, i entre les quals hi ha un ampli ventall de projectes de reparació i renovació de la xarxa d’abastament i sanejament en diversos barris de la ciutat. Unes obres que, en tots els casos, estan estan en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU i el Pla d’Acció Municipal 2019-2023, que incorpora “la priorització de l’aigua com a element de gestió urbana”.

Les obres no representen cap risc de salut i estan en consonància amb les diferents fases de desescalada de l’emergència sanitària. De fet, cadascuna de les obres que s’inicien compta amb un informe específic d’avaluació de riscos, que fins i tot determina mesures particulars per a cada cas. Un informe d’avaluació preceptiu que compta amb la supervisió i aprovació per part de la direcció i del Coordinador de Seguretat i Salut de les obres.

Com és habitual en totes les obres que impulsa a la ciutat, Aigües de Reus posa a disposició dels veïns de l’àrea un telèfon (977345843) per a qualsevol consulta durant les obres i agraeix anticipadament la col·laboració dels veïns de la zona, tot desitjant que les molèsties i interferències siguin mínimes durant l’execució dels treballs.

Paraules clau:

Notícies relacionades