Back to top

Aigües de Reus, víctima d'una estafa informàtica per valor de 56.000 euros

El succés hauria tingut lloc l'any 2019 i hauria estat el tercer cas, després que l'empresa Agrovial reclamés a Aigües de Reus una factura per aquesta quantitat. En total, la banda s'hauria apropiat de vuit milions d'euros de 25 administracions d'arreu de Catalunya.

Aquest dissabte, el diari La Vanguardia ha fet pública una informació segons la qual Aigües de Reus, juntament amb 24 administracions catalanes, hauria patit una estafa informàtica per valor de 56.577,27 euros. Entre les empreses més afectades hi ha el Servei Català de Trànsit, amb 561.232,92 euros estafats, l'Ajuntament de Viladecans, amb 544.320, l'Hospital de Sant Pau, amb 498.620 i el Consell Comarcal del Baix Ebre, amb 481.403 euros. Segons el rotatiu, l'informe dels Mossos d'Esquadra ha estat remès al jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional. Existeix una macrocausa que investiga a una organització criminal d'àmbit internacional que es dedica a estafar a entitats públiques.

Mètode Mailer

Els estafadors es feien passar per proveïdors i enviaven un correu electrònic dient que s'havia canviat el compte al qual s'havia de pagar la prestació del servei. Un cop cobraven, els diners es transferien a diversos comptes perquè no es poguessin rastrejar els moviments. Quan es va començar a investigar tot plegat? L'any 2020, quan el Centre Mèdic Delfos va denunciar una suplantació d'identitat i va expressar que s'havien cobrat factures en el seu nom. En total, per un valor de 625.536 euros. Els Mossos van descobrir que els delinqüents van enviar els diners a Budapest després que la Mútua Universal Mugenat, col·laboradora amb la Seguretat Social, comuniqués que havia rebut un correu per part del Centre Mèdic on s'assegurava que es canviava el número de compte bancari. El d'Aigües de Reus va ser el tercer cas. L'empresa Agrovial va reclamar el pagament d'una factura per valor de 56.000

No només a Catalunya

La Policia Nacional va detenir, l'any 2019, un dels membres d'aquest grup, que portava 22 targetes bancàries a nom de 5 persones; algunes portaven la fotografia de la mateixa persona per obrir comptes bancaris. Al seu telèfon es va trobar documentació sobre els actes de grup.  

Paraules clau:

Notícies relacionades