Back to top

Aixequen 30 actes per orinar al carrer a Reus en un cap de setmana

Entre divendres i dissabte, la Guàrdia Urbana ha aixecat un total de 65 actes per incivisme en el dispositiu de control especial a les zones d'oci de la ciutat

La Guàrdia Urbana ha aixecat un total de 65 actes entre les nits de divendres i dissabte, 11 i 12 de novembre, arran de la intensificació aquest cap de setmana del control de l’incivisme a les zones d'oci de la ciutat, especialment al voltant del passeig Mata, ordenada per l’alcalde de la ciutat. Les principals infraccions de l'ordenança de civisme controlades pels agents han estat les molèsties per sorolls, orinar al carrer, el consum d'alcohol a la via pública causant molèsties als veïns o embrutar la via pública, entre altres.

El resum de les denúncies recollides són:

  • Orinar a la via pública: 30 actes
  • Alteració de l'ordre: 10 actes
  • Embrutar la via pública: 5 actes
  • Sorolls a la via pública: 13 actes
  • Tinença drogues: 2 actes
  • Consum drogues: 2 actes
  • Consum alcohol a la via pública: 3 actes

Dispositiu especial

El dispositiu policial va preveure el reforç del servei de nit, amb més patrulles, uniformades i de paisà, que han fet tasques de prevenció i denúncia de les infraccions que generin persones que no respecten el descans veïnal o que duen a terme actes d’incivisme. Igualment, s’han realitzat controls de drogoalcoholèmia que portaran a terme les patrulles de trànsit; controls de concentracions de persones que surten fora dels locals per xerrar o fumar i que aixequen el to de veu, molestant els veïns; així com el control dels horaris per aconseguir realitzar el tancament en hora d’una manera ordenada, ràpida i segura, a més de la neteja de l’entorn immediat per part dels establiments a la fi de l’activitat.

La Comissaria Mòbil de Proximitat ha fet un servei especial aquest cap de setmana al voltant del passeig Mata. Per primera vegada ha funcionat en horari nocturn i com a reforç del dispositiu policial de control a les zones d'oci de la ciutat. La unitat mòbil s'ha estrenat també, com a Punt Violeta.

Paraules clau:

Notícies relacionades