Back to top

Així feliciten les festes els polítics de Reus

Aquests dies els candidats a les eleccions del pròxim mes de maig han intensificat la seva presència a les xarxes amb vídeos i postals felicitant les festes de Nadal i l'any nou als reusencs.

Ja fa anys que les xarxes socials i els mitjans digitals s'han convertit en una eina de comunicació política molt important. Els representants de els institucions que busquen aconseguir ressò social i mediàtic, empren sovint les noves tecnologies per adreçar-se directament i sense intermediaris als ciutadans, a la recerca de nous adeptes. Les festes de Nadal són un bon moment per donar un cop d'ull a com interactuen amb tots nosaltres els polítics de la ciutat. 

Vídeos i postals al bell mig d'una campanya eterna

Els primers a felicitar el Nadal a la ciutadania van ser els de Junts. La seva candidata el 2023 a Reus, Teresa Pallarès, va llençar un missatge a través de Twitter amb poema de Xavier Amorós inclòs. Un vídeo que anava precedit d'un altre audiovisual en el qual es presentava com a candidata. 

Noemí Llauradó, la candidata d'ERC a les municipals, va ser la següent. Si Junts va celebrar el Nadal el dia 23 a primera hora del matí, els republicans publicaven la seva felicitació a tocar de l'hora de dinar. Llauradó feia un missatge molt diferent de Pallarès, amb imatges de la plaça del Mercadal i el mercadet de Nadal que hi havia. 

Els darrers a felicitar el Nadal a través d'un vídeo a les xarxes van ser els de Ciutadans. En aquesta ocasió, a l'interior de l'Ajuntament, amb Débora García acompanyada d'un altre regidor del partit taronja. 

El PSC, que també ha llençat un vídeo electoral aquests darrers dies, va optar per una postal de la plaça del Mercadal amb el nom de Sandra Guaita a la part inferior dreta. ARA Reus no va fer cap publicació com a partit però sí el seu candidat. Daniel Rubio va penjar la felicitació al seu compte personal d'Instagram, amb la seva família, mentre que l'alcalde Carles Pellicer va fer una publicació recordant la campanya de Nadal que ha fet l'agència Reus Promoció. 

El resum de les felicitacions és el punt de vista i la mirada. Pràcticament tothom apel·la a la plaça del Mercadal i al centre de Reus. Sense mencions als barris o en altres indrets també representatius de la ciutat. Només el candidat d'ARA Reus, Daniel Rubio s'allunya del centre buscant una ubicació neutre per a fer la seva particular felicitació. 

Paraules clau: