Back to top

Així serà la fase 1 del desconfinament

El BOE ha publicat aquest matí la lletra petita del nou escenari que s'obra al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre a partir de dilluns. Ho repassem amb el subdelegat del govern a Tarragona, Joan Sabaté.
Fase 1

Aquest dissabte al matí el govern espanyol ha publicat el BOE que especifica què es podrà fer i què no es podrà fer a partir de dilluns, quan el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre entraran en fase 1 del desconfinament. 

Les preguntes que sorgeixen són múltiples i de diversos vessants i possibilitats. D'aquí que aquest dissabte hem volgut parlar amb el subdelegat del govern a Tarragona, Joan Sabaté, per respondre aquells dubtes que ens ha fet arribar l'audiència de Canal Reus. 

D'entrada, a partir de dilluns es podrà circular pel Camp de Tarragona, sempre que es mantinguin les mesures de seguretat pertinents. La distància social, els equips de protecció indispensable i també una higiene fluida i constant de mans. Ara bé, es recomana no abandonar el municipi si no és indispensable. 

També es podran fer vetlles amb un límit de 15 persones i es podrà accedir a centres de culta amb un aforament limitat del 30% de la capacitat total. Sempre mantenint les distàncies de seguretat i sense poder besar ni cap persona ni cap element decoratiu. 

Pel que fa a la reobertura d'establiments, podran obrir els que tenen una superfície menor de 400 metres quadrats i sempre que no estiguin ubicats en un centre comercial. Alguns establiments, com els concessionaris de cotxes, podran reobrir amb cita prèvia. Tots els locals comercials hauran de fer dues neteges al llarg del dia, una d'elles, obligatòriament, en acabar la jornada laboral. 

Consulta aquí el BOE d'aquest dissabte

Pel que fa a les terrasses de bars i restaurants, podran obrir amb un aforament màxim del 50% i no es permetrà que en una taula o conjunt de taules hi hagi més de 10 persones. En aquest cas també sempre s'haurà de garantir la distància de seguretat. 

El BOE també contempla la reobertura d'espais culturals, museístics i biblioteques, i regula com haurà de ser la preinscripció escolar, que arrenca el pròxim 13 de maig. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades