Back to top

Ajornen la declaració dels acusats de retirar simbologia franquista

Els encausats venien citats per delicte lleu de danys, però l'acusació ha canviat a apropiació indeguda de béns i s'haurà d'esperar al proper 7 de novembre per poder calcular el valor de les plaques franquistes i fer les declaracions.
la declaració serà el proper 7 de novembre

Les dues persones acusades d'una presumpta retirada de simbologia franquista finalment no han pogut declarar. Encara que se'ls acusava de delicte lleu de danys, la denúncia ha canviat a apropiació indeguda de béns i això ha suspès les declaracions, atès que és necessària la presència d'un pèrit per fer un càlcul previ del valor dels béns retirats. Suposadament, la denúncia vindria d'una particular que els acusaria de retirar plaques franquistes el dia 15 de setembre, quan es va dur a terme a Reus una acció per retirar la simbologia que encara hi ha als edificis de protecció oficial de 'Ministerio de la Vivienda'.

Els encausats van rebre la citació judicial el passat divendres, però ara hauran d'esperar fins al 7 de novembre. A les portes dels Jutjats s'hi ha concentrat una cinquantena de persones per donar suport als dos acusats, entre els quals també hi havia els Avis i àvies per la Llibertat. Els encausats citats a declarar mantenen que ells no eren presents al lloc dels fets i que només es dedicaven a posar llaços grocs, i que per tant no hi pot haver testimonis.

Paraules clau: