Back to top

Ajuntament i treballadors arriben a un acord laboral

Els treballadors de l'Ajuntament de Reus tindran un nou conveni laboral. Així ho han confirmat des del consistori aquest dijous, 26 de juliol, després que el consistori i el sindicat arribessin ahir a un acord.
 Ajuntament i treballadors arriben a un acord laboral

D'aquesta manera, els treballadors públics recuperaran alguns dels drets que havien perdut des del passat juliol del 2012, i incorporen una sèrie de millores sol·licitades, des de fa mesos, pels treballadors. 

Així ho ratifica un nou conveni laboral que està previst que entri en vigor a partir de l'1 de gener del 2019. Entre els canvis que més destaquen es troba la reducció de les hores, ja que passaran de les 37,5 hores a la setmana a les 35 que ja tenien abans del juliol del 2012.

"Tots els drets que s'havien perdut, els hem volgut reincorporar, així com algunes millores que també ens havien fet els treballadors", assegura el regidor de Recursos Humans de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio.

Pel que fa a la nòmina, els treballadors públics comptaran amb un increment de l'1,75%. Les hores extres també és pagaran més, concretament hi haurà un increment de 5 euros. També s'incorporen els dies addicionals de vacances a partir dels 12 anys de contracte amb l'Ajuntament. D'altra banda, s'augmenta el període de lactància, el qual passa de les 20 setmanes als 12 mesos, i el de paternitat que passa de les 4 setmanes a les 5.

"Entenem que és una mesura que amb la convivència familiar i laboral, sobretot quan tenim un nou nadó a al família, és una d'aquelles millores que s'havia d'incorporar", explica Rubio. Una millora amb la qual el consistori vol "donar les màximes facilitat perquè la gent pugui crear la seva família".

Uns canvis que sembla que arribaran a bon port el pròxim 31 de juliol, quan l'Ajuntament de Reus, a través del plenari municipal, espera reunir els suports necessaris per aprovar, definitivament, aquest acord laboral.

 

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades