Back to top

Reus ofereix l'antic Hospital per traslladar-hi la residència del passeig de Mata

L'Ajuntament hauria posat aquesta opció sobre la taula de la Generalitat per evitar el tancament previst

Nou capítol sobre la residència del passeig de Mata de Reus i el seu futur. Segons ha pogut saber Canal Reus, l'Ajuntament hauria ofert l'antic Hospital Sant Joan a la Generalitat perquè hi ubiqui el servei si s'ha de tancar l'edifici actual. L'operació consistiria a rehabilitar les antigues habitacions del centre sanitari perquè acollissin els dormitoris dels usuaris.

A hores d'ara es coneixen pocs detalls sobre la proposta i, mentrestant, el Govern català ja comença a plantejar el trasllat dels residents a altres equipaments de la ciutat. La proposta que el govern municipal ha posat sobre la taula de la Generalitat de Catalunya voldria evitar tancar completament l'equipament. La setmana passada, preguntada sobre la situació de la residència, l'alcaldessa, Sandra Guaita, recordava que l'Ajuntament no té competència en la matèria.

Es desconeix la postura de la Generalitat

Tot i això, admetia que "sí que podem oferir espais de la ciutat perquè la residència no surti de Reus i els usuaris es puguin quedar a la ciutat". A hores d'ara es desconeix la postura de la Generalitat al respecte, com el projecte que seria necessari per materialitzar la proposta, és a dir, que no se sap ni el pressupost ni les obres que caldrien. L'antic Hospital Sant Joan ha quedat convertit, des de fa anys, en un departament municipal més, amb oficines d'àrees com Benestar Social o Empresa.

La part més específicament sanitària l'ha ocupat, parcialment, el Centre Mèdic Quirúrgic, que es preveu que s'hi acabi traslladant completament. Aquest procés no ha culminat i, per tant, encara queden espais en desús. Hi ha habitacions i altres zones que estan tal com es van deixar quan l'hospital es va traslladar a l'equipament actual.

La Generalitat va anunciar el tancament de la residència a finals del mes d'octubre sense plantejar cap alternativa. Des d'aleshores, tant la plantilla com els residents i els seus familiars reclamen solucions i, en paral·lel a la proposta de l'Ajuntament de Reus, ja s'han iniciat els tràmits per traslladar els residents a diferents centres residencials de la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades