Back to top

'Al Camp Residu Zero' fa parada als voltants del Santuari de Misericòrdia

En total, s'han recollit set bosses industrials d'envasos, tres de rebuig, una de paper i dos de vidre. També, s'han eliminat tres metres cúbics de voluminosos.

Una quarantena de voluntaris de diverses edats, equipats amb guants i una bossa en mà, s'han apropat aquest dissabte als voltants del Santuari de Misericòrdia per recollir residus i deixalles llançades al medi natural. Es tracta d’una iniciativa encapçalada per l’associació ‘Al Camp Residu Zero’, que s’encarrega d’organitzar recollides de residus a zones rurals i naturals del territori, per netejar l’acumulació d’escombraries, però també per fer denúncia d’aquesta situació.

La zona verda propera al Santuari de Misericòrdia de Reus també s’ha vist afectada per aquest problema, a causa dels botellots i de l'ús indegut de l'espai com a deixalleria. En total, s'han recollit més de deu bosses industrials de residus i tres metres cúbics d'objectes voluminosos.

Al Camp Residu Zero Misericòrdia

Des de l’associació han vist com una part de la societat s’ha anat conscienciant sobre la importància de preservar els espais naturals nets, però encara hi ha un gran grup de gent que no sent preocupació envers aquesta problemàtica. La falta de sensibilització preocupa als membres de l'organització, ja que argumenten que un medi natural brut també té afectacions en la vida de les persones.

‘Al Camp Residu Zero’ acostuma a fer una sortida al mes, en moltes ocasions arran de denúncies i queixes de veïns de zones afectades per l’acumulació de residus. A Reus, també s’han fet recollides per la zona de La Vitxeta i pels voltants de l’hospital.

Paraules clau:

Notícies relacionades