Back to top

Alcover torna a ser dels bandolers, durant un cap de setmana

Es tracta de la 19a edició de la Fira de Bandolers, una celebració adaptada a la situació de pandèmia, però que ha comptat amb una àmplia oferta de productes d’alimentació de la zona i amb les tradicionals actuacions teatrals sobre els Morells i els Voltors.

Un mercat de productes de la terra, actuacions teatrals de bandolers, espais musicals i, fins i tot, una gimcana on demostrar qui és el millor bandoler de la vila. Així ha estat el retorn de la Fira de Bandolers d’Alcover, després que l’any passat no es pogués celebrar per la pandèmia. 

Es tracta d’una celebració que viatja 400 anys enrere per oferir als visitants l’ambient de l’època dels bandolers que habitaven aquelles terres, i sobretot dels Morells i els Voltors, dues famílies de bandolers que van dominar la zona als segles XVI i XVII. Enguany, però, adaptat a les circumstàncies sanitàries actuals.

Fira de Bandolers Alcover

Pel que fa als protocols per la COVID-19, alguns torns dels espectacles, emplaçats a la plaça Vella i a la plaça de l’Església Vella, s’han ofert amb reserva prèvia, però la resta només amb limitació d’aforament. És a dir, la gent hi podia accedir, fins que les prop de 150 cadires estaven plenes.

Una celebració plena de significat

La celebració d’aquesta festivitat és rellevant per la zona, ja que cal recordar que el sorgiment del bandolerisme coincideix amb un moment de ressorgiment econòmic de la vila, que va aportar una gran transformació arquitectònica, cultural, econòmica i de la festa i la cultura tradicional.

Paraules clau:

Notícies relacionades