Back to top

Alegria i pólvora en la vigília de Sant Pere

JORDINA ARNAU

Centenars de persones s’han aplegat a la plaça Mercadal des de quarts de vuit d’aquesta diada marcada per la calor i l'alegria de la Festa Major de Sant Pere amb la intenció de gaudir de les Completes en aquesta vigília. La xiulada a les autoritats al tornar de la Prioral s'ha fet sentir de nou en aquesta jornada, malgrat no s'hagi registrat cap incident.

La xafogor imperant no ha comportat que els reusencs i reusenques, els més grans i aquells ben petits, hagin ocupat les millors posicions a la plaça per veure les actuacions i balls dels elements del Seguici Festiu de la ciutat. Un dels actes més esperats d’aquesta Festa Major que aglutina el Ball de Diables, el Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cervolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l'Esbart de Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el cos de Batoners de l'Orfeó Reusenc, els Xiquets i l'Àliga.

Els Xiquets han aixecat un 3 de 8 i un 4 de 8 en l’Anada a Completes i han acabat amb 4 pilars de 4. L’Àliga amb el Ball Solemne també ha despertat commoció entre un públic entregat, encara que menys nombrós que els darrers anys. Una situació que s'ha repetit amb els balls de cadascun dels elements festius i dels danses populars.

En la tònica de les darreres vigílies, les autoritats, que han estat protegides amb un cordó de seguretat, han estat xiulades pel públic al tornar de la Prioral de Sant Pere. Una situació que no s'ha viscut en l'Anada a Completes.

Ben entrat el vespre, l’espai de la plaça ha tornat a quedar petit per un públic creixent. Amb rostres de suor i d’alegria, els balls i càntics així com els aplaudiments han estat una constant en augment. La segona tronada, encesa per la missionera Isabel Correig, acompanyada del posterior castell de focs a l'antiga han posat el punt i final a la vigília de Sant Pere.

Tronada de Completes 2015

Galeria de fotografies de l'Anada a Completes