Back to top

Alerta per falta de metges a les zones de muntanya

Així ho porten reclamant per activa i per passiva els Ajuntaments i els veïns i veïnes de diversos municipis del nostre territori com Prades, Capafonts o La Febró, entre d'altres.

La manca de metges als pobles de muntanya és cada vegada més real i més preocupant. Al Baix Camp i al Priorat, hi ha 7 municipis que comparteixen un CAP ubicat a Cornudella i únicament 2 metges per donar atenció a tots els veïns i veïnes. En total haurien d'haver-hi quatre metges en aquesta zona, però per motius que des dels consistoris desconeixen, ara només n'hi ha dos, sense pensar que en períodes de vacances es poden quedar amb només un, i, per aquest motiu, demanen solucions.

De fet, a Prades el consultori va estar tancat durant mes de mig any per falta de personal i ara s'ha tornat a obrir atenent només un cop per setmana, sense una planificació establerta.

Els metges no volen pujar a exercir a la muntanya

A més, des dels consistoris afectats van fer un escrit fa diversos mesos a les autoritats sanitàries reclamant una millora i l'única resposta que han rebut és que no hi ha metges que vulguin pujar a exercir a la muntanya.

Aquí se suma el fet que el nombre de professionals s'estableix pels veïns que hi ha empadronats a cada municipi, sense tenir en compte totes les persones que tenen una segona residència i que passen llargues estades, però que estan empadronats a una altra ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades