Back to top

Alerten de l'increment de la llum amb la baixada de les temperatures

Segons FACUA la factura del novembre s'ha incrementat un 70% respecte del 2020. A Reus l'any passat es van rebre un miler de peticions de subvenció per lluitar contra la pobresa energètica

Segons FACUA, la factura de la llum ha incrementat, de mitjana, aquest mes de novembre, en un 70% respecte del 2020. Això vol dir que la factura mitjana és de 115 euros per cada família. Un increment que cal sumar, també, a les derivades de l'apujada del cost de l'electricitat i que deriva, també, en un augment de l'IPC que es preveu històric a finals d'aquest any. 

Pobresa energètica

A Reus, l'any passat 1.000 famílies van demanar subvencions per fer front a aquest problema social... Segons dades de l'Ajuntament, es van destinar 400.000 euros a fer front a la pobresa energètica que es van adjudicar a prop de 700 famílies amb escassos recursos. També es van continuar emeten informes de vulnerabilitat per justificar l'impagament de les factures energètiques... més de 550 famílies van poder justificar que no pagaven a final de  mes perquè no podien.... Davant de tot plegat, l'Aliança contra la Pobresa Energètica assegura que caldria controlar molt més el preu de l'energia i no deixar-ho tot a ajudes socials provinents de les administracions. 

Paraules clau:

Notícies relacionades