Back to top

Alerten que la pandèmia tancarà més dies els monuments

Els treballadors de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural alerten que els monuments es tancaran un total de tres dies a la setmana.

Des del Comitè Intercentres de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural denuncien que, aquesta entitat de dret públic que gestiona bona part dels monuments i museus del país, optarà per reduir els dies d'obertura dels monuments. Asseguren que han plantejat tancar també els dimarts i dimecres, afegint-se al dilluns de descans. Des del sindicat diuen que això comportarà l'acomiadament d'una quinzena de treballadors, a tot Catalunya, que estaven contractats pels caps de setmana.

El secretari del comitè intercentres de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural, Juan Luis Olesti, explica que "pretenen modificar l'obertura dels monuments de dijous a diumenge i això comporta dues situacions de pèrdua de drets". En aquest sentit, afegeix que "s'aomiadarà personal de cap de setmana, a la vegada que el personal de plantilla deixarà de gaudir de descansos alternatius en dissabtes i diumenges".

En clau de demarcació, la mesura afectaria la Cartoixa d'Escaladei, el Castell d'Escornalbou, el Monestir de Santes Creus, el Castell de Miravet i el Mausoleu de Centcelles a Constantí.

Portaran el cas als jutjats

Juan Luis Olesti assegura que portaran el cas al Jutjat del Social i presentaran dos tipus de demandes. D'una banda, presentaran una demanda per la modificació i, de l'altra, perquè consideren que "hi ha frau de llei" en les contractacions temporals que s'han dut a terme.

Els treballadors diuen entendre la situació sanitària, però demanen que s'opti per reduir l'horari d'obertura dels monuments, però no els dies. Una mesura que segons els empleats, des de l'Agència Catalana de Patrimoni es planteja mentre duri l'estat d'alarma. Des de Canal Reus s'ha intentat parlar amb el Departament de Cultura, però no ha estat possible.

Paraules clau:

Notícies relacionades