Back to top

Alerten que la sequera està fent perdre bona part de la collita de l'olivera

La situació és crítica en les zones que pertanyen al reg del pantà de Riudecanyes on donen per perduda la totalitat de la collita.

Poques olives als olivers, i les que hi ha: petites i pansides. Aquesta és la situació amb què es troben els olivers del Baix Camp que depenen del pantà de Riudecanyes i que no han pogut comptar amb el reg d'emergència aquesta temporada d'estiu. La situació d'emergència per sequera està posant al límit als pagesos i també a les seves collites.

En el cas de l'oliva, que es cull al mes de novembre, ja estan començant a veure les primeres conseqüències d'aquesta falta de l'aigua i és que la gran majoria dels pagesos d'aquesta zona del Baix Camp ja donen per perduda la collita de l'oliva. 

Només els pagesos afortunats de tenir pou propi han pogut regar mínimament per salvar els arbres, però no per a produir amb qualitat. Ara bé, l'avellaner té un futur més negre. Són molts els pagesos que estan deixant perdre l'arbre per la impossibilitat de regar-lo.

La planta de regenarció d'aigua a la Depuradora de Reus és la solució, però ja arriba tard

El reg d'emergència que es va anunciar abans de l'estiu i finalment es va anul·lar va fer que molts pagesos del territori s'hagin quedat sense opcions per a regar les seves plantacions. De fet, des d'Unió de Pagesos es mostren molt crítics amb l'Ajuntament de Reus, la Comunitat de Regants i l'ACA per la gestió que han fet de l'aigua que quedava al pantà i la falta de previsió sobre la situació d'emergència que s'està vivint ara mateix.
 
De fet, es posen ferms i remarquen que si l'any que ve no compten amb l'aigua regenerada de la depuradora de Reus o alguna alternativa per al reg, tot estarà perdut.
 

 

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades