Back to top

Alerten que les piscines inflables poden provocar l'esfondrament del sostre

Durant els últims mesos de confinament i amb l'augment de les temperatures, la venda de piscines inflables ha augmentat considerablement. Un fet que ja han denunciat diversos arquitectes, els quals asseguren que el sostre dels pisos no està preparat per suportar tants litres d'aigua.

Les piscines inflables han estat les responsables de l'esfondrament de diversos pisos. I és que malgrat que semblen inofensives, els sostres no estan preparats per suportar una quantitat de litres d'aigua tan elevada. De fet, i segons asseguren des del COAATT, l'estructura dels edificis pot suportar una sobrecàrrega de 240 kg/m2, el que correspon al pes aproximat del mobiliari i de les persones que faran ús de l'habitatge.

Gràfic piscina

En cap cas, però, està pensat per suportar el pes d'una piscina i dels corresponents usuaris, que suposarien, aproximadament, uns 750 kg, és a dir, tres vegades més del pes que l'estructura pot suportar. Un perill que ha augmentat durant les últimes setmanes amb l'arribada de les altes temperatures i la por de contagi davant la massificació de les platges i piscines municipals, tal com assegura l'arquitecte Jordi Romera. 

Exigeixen als venedors que alertin del perill d'esfondrament als usuaris

Romera assegura que tot plegat es deu a la manca d'informació per part dels usuaris i insta als venedors de les piscines inflables a informar dels perills que poden provocar en edificis.

Les piscines no han de superar els 20 cm

Així doncs, i donada la nova situació provocada per la Covid-19, des del COAATT entenen l'augment de demanda de piscines, però alerten que aquesta no ha de superar els 20 cm.

Paraules clau:

Notícies relacionades