Back to top

Alforja inaugura nova llar d'infants, però encara no està operativa

El nou edifici, innovador i situat davant de l'escola Josep Fusté, permetrà el desmantellament dels barracons actuals. El trasllat està a l'espera del vist-i-plau de la Generalitat.

El projecte de la llar d'infants La Ribeta va néixer a la dècada dels 90 entre un grup de mares, i després de passar per diverses etapes, s'ha materialitzat la llarga reivindicació d'aconseguir un edifici digne i adaptat a les necessitats dels infants i les famílies.

Un projecte constructiu innovador

La nova construcció és un projecte arquitectònicament agosarat. L'edifici és semisoterrat però gaudeix de molta llum natural, amb la façana enfocada a cara sud, i salva el desnivell entre l'avinguda de Catalunya i el carrer de sota. A més, ha permès crear una nova plaça en un espai destinat a zona verda, en un terreny fins ara abandonat. Per tant, es tracta d'un projecte innovador i totalment integrat a la seva ubicació, just davant l'escola Josep Fusté. Això dóna comoditat a les famílies i permet impulsar iniciatives conjuntes entre els dos centres. 

el nou edifici de la llar d'infants

S'espera que el nou edifici pugui entrar en funcionament en les properes setmanes, però s'està a l'espera de rebre el permís de la Generalitat per poder dur a terme el trasllat dels antics barracons a les noves instal·lacions. L'equipament de l'avinguda de Catalunya ofereix tres espais connectats entre ells i amb accés directe al jardí, una distribució que s'ajusta a la línia pedagògica del centre.

Les noves instal•lacions, que han suposat un pressupost d'uns 400 mil euros, han estat finançades en part per l'Ajuntament, i per altra per la Diputació, qui ha fet una aportació de 266 mil euros a través del PAM, el Pla d'Acció Municipal. 

Segons la presidenta d'aquest ens supramunicipal, Noemí Llauradó, ha destacat que "equipaments com aquesta llar d'infants són la millor mostra de la vitalitat d'un municipi i una clara aposta pel futur".

Paraules clau:

Notícies relacionades