Back to top

Alforja modifica el POUM per evitar la instal·lació d'un parc eòlic

El projecte El Molló-Serra de Mirador suposa la instal·lació de cinc aerogeneradors eòlics als termes d'Alforja, Arbolí i Porrera

Alforja ha modificat el POUM per evitar la instal·lació de macrocentrals eòliques a la zona d'El Molló. El consistori va aprovar una modificació del Pla d'Ordenació Urbana Municipal que suspèn qualsevol activitat a la zona sud-est del municipi, on es preveia la instal·lació dels molins eòlics.

El projecte eòlic comporta la instal·lació de cinc molins

Aquesta modificació es va aprovar a la sessió plenària del 21 de juliol per frenar el projecte eòlic El Molló-Serra del mirador pels tres partits del govern. El projecte eòlic El Molló- Serra de mirador comporta la instal·lació  de cinc molins de 150 metres d'alçada als termes d'Alforja, Arbolí i Prades.

Les tres forces polítiques de l'ajuntament van aprovar la modificació per unanimitat que suspèn qualsevol activitat a la zona de l'ermita Puigcerver els pròxims dos anys per evitar que el projecte es dugui a terme. A més d'Alforja, els altres municipis afectats pel projecte, Arbolí i Porrera, també s'han posicionat en contra i treballaran conjuntament per evitar que tiri endavant. Asseguren que la zona de l'ermita de Puigcerver és un espai natural protegit i que els molins que s'instal·larien tripliquen l'alçada del campanar, modificant així el paisatge de la zona.  

El Baix Camp és la sisena comarca catalana amb més aerogeneradors

Parc eolic baix camp molins aerogenerados central eolica

Segons l'alcalde d'Alforja, Joan Josep Garcia, "el Baix Camp i Tarragona ja portem prou aportacions en parcs eòlics i creiem que, evidentment, aquests parcs eòlics s'han de fer". No obstant això, afegeix que "creiem que ja aportem prou al país i que hi ha altres espais que poden aportar més que el Baix Camp", que, de fet, és la sisena comarca de Catalunya amb més molins eòlics instal·lats, amb fins a 61 aerogeneradors. Pel que fa a les deu comarques amb més molins, sis són de la província de Tarragona, tres de Lleida i una de Barcelona, com es pot consultar a la pàgina web de la Generalitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades