Back to top

Alforja s'oposa al parc eòlic del Molló

L'Ajuntament d'Alforja va aprovar en el darrer ple municipal una modificació del POUM per tal de protegir l'entorn de projectes energètics. D'aquesta manera, el municipi no podrà donar llicències per aquest tipus d'instal·lacions durant 2 anys

Fa vint anys el consistori d'Alforja va emprendre mecanismes per protegir els seus boscos de projectes eòlics que començaven a temptejar aquest terreny, concretament a la zona del Molló, un entorn a tocar de l'Ermita de Puigcerver. Ara aquest projecte torna a estar sobre la taula i l'ajuntament actual ha tornat a actuar. En el darrer ple es va aprovar una modificació puntual del POUM on durant 2 anys no es podrà donar cap mena de llicència per a la construcció d'aquest tipus d'instal·lacions.

El parc eòlic del Molló causaria un gran impacte paisatgístic

El parc eòlic del Molló de moment no ha passat el filtre previ de la Ponència on es determinaria la viabilitat del projecte, però amb aquesta modificació l'entorn queda blindat almenys durant dos anys. El projecte constaria de 6 molins d'entre 180 i 200 metres d'alçada entre els municipis d'Alforja, Arbolí i Porrera, fet pel qual el consistori alforgenc considera que comportaria un gran impacte paisatgístic.

Joan Josep Garcia, alcalde d'Alforja destaca també que "el Camp de Tarragona és un dels territoris on ja hi ha molts projectes d'aquest tipus que no aporten res al territori i que només atenen a interessos privats" i recorden que a tot plegat ara també se li suma la Línia de Molta Alta Tensió que també ha de passar per Alforja.

Paraules clau:

Notícies relacionades