Back to top

Alforja vol evitar la instal·lació de macrocentrals eòliques

Modifica el POUM per suspendre qualsevol llicència d'activitat a la zona sud-oest del municipi, a l'entorn de l'ermita de Puigcerver.

L'Ajuntament d'Alforja va aprovar, en la sessió plenària celebrada el passat 21 de juliol, una modificació del Pla d'Ordenació Urbana Municipal que comporta la suspensió per un període mínim de dos anys de qualsevol llicència d'activitat a la zona sud-oest del municipi, a l'entorn de l'ermita de Puigcerver.

Triplicaria l'alçada del campanar

Aquesta modificació del POUM va ser aprovada per unanimitat de les tres forces polítiques presents al consistori alforgenc (PDeCAT, ERC i PSC) i s'ha produït després de la reactivació del projecte eòlic El Molló-Serra del Mirador que, cas de fer-se, instal·laria diversos molins a Alforja, i més concretament a la zona de Puigcerver, amb una alçada que triplicaria la del campanar del municipi. A més, per poder dur a terme aquest projecte caldria eixamplar i obrir pistes forestals amb una gran afectació sobre el territori.  

ple alforja

A més d'aquesta decisió adoptada en el ple municipal, l'alcalde d'Alforja, Joan Josep Garcia (PDeCAT), el regidor Sergi Abril (ERC) i la regidora Diana Salvadó (PSC) van participar divendres en un acte organitzat a Alforja per l'Ateneu Cultural Josep Taverna amb l'objectiu de conèixer el posicionament dels grups polítics presents a l'Ajuntament sobre aquesta qüestió i en la que també hi van participar representants d'entitats que s'oposen als diversos macroprojectes d'instal·lació de noves centrals eòliques.

Tant l'alcalde com els dos regidors es van mostrar contraris als macroprojectes, es van mostrar favorables a la preservació del territori i van pronunciar-se a favor que la Generalitat adopti mesures per evitar aquestes grans instal·lacions que, segons va expressar un dels ponents, cas de dur-se a terme ocuparien amb molins totes les serres muntanyoses que envolten Alforja.

Vedat del Pany

Per la seva part, l'alcalde d'Alforja va dir que ell mateix i l'Ajuntament faran el possible per aturar aquestes grans instal·lacions, però l'alcalde va referir-se al projecte Vedat del Pany, que també és previst, si es du a terme, que es faci a l'entorn de l'ermita de Puigcerver, per recordar que si bé Alforja es pot veure molt afectada per aquest projecte, l'Ajuntament hi té poca cosa a fer ja que aquesta actuació afecta els termes municipals de Riudecols i Duesaigües. 'Tot i la proximitat del projecte a Alforja, nosaltres en aquest cas som simples convidats de pedra' va dir l'alcalde.

Paraules clau:

Notícies relacionades