Back to top

Alforja vol fer arribar aigua de l’Ebre al municipi

El ple de l’Ajuntament d’Alforja ha acordat per unanimitat iniciar la tramitació per fer arribar aigua del minitransvasament de l’Ebre al municipi.

El ple de l’Ajuntament d’Alforja celebrat aquest dimecres, 14 d’abril, ha acordat per unanimitat de totes les forces polítiques presents al consistori (Junts, ERC i PSC) iniciar la tramitació per fer arribar aigua del minitransvasament de l’Ebre al municipi.

L’objectiu és garantir l’abastament constant i regular d’aigua sense haver de dependre de la climatologia i assegurar-se els recursos hídrics que en el futur pot necessitar el municipi. 

L’arribada de l’aigua de l’Ebre asseguraria els cabals necessaris i eliminaria la dependència dels factors climàtics. Per fer efectiva l’arribada d’aquesta aigua, el plenari alforgenc ha acordat delegar en el Consell Comarcal del Baix Camp la petició d’una subvenció conjunta l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que podria comportar una aportació de l’ACA de 4 milions d’euros per a un projecte que té un cost total valorat actualment en 5,3 milions.

Diversos pobles del Baix Camp

A més a més d’Alforja, en el projecte també hi participen Les Borges del Camp, Riudecols, Vilaplana i l’Aleixar. Per a l’Ajuntament d’Alforja, segons els càlculs inicials, el cost total d’aquest projecte seria d’uns 431.000 euros.

A banda d’aquesta gestió, el ple també va acordar la creació d’una mancomunitat de municipis que, juntament amb la resta d’ajuntaments, s’ocuparà d’assumir i desenvolupar l’execució de la inversió i de la gestió de la nova infraestructura.

Paraules clau:

Notícies relacionades