Back to top

Almoster celebra la Festa Major amb "força normalitat"

El pregó, concerts, la baixada d'artefactes, o la processó solemne amb el seguici festiu, han estat alguns dels actes que s'han viscut durant la festa major d'Almoster, en honor a sant Abdó i sant Sanén. La celebració va arrencar el dissabte 24 i s'ha allargat vuit dies.

Enguany, per la crisi sanitària, no han pogut fer el sopar de festa major ni el ball posterior, però malgrat tot, han mantingut força actes. Així doncs, tot i tenir una festa major més normalitzada que la de l'any passat, l'han hagut d'adaptar a les exigències de la pandèmia. Les principals mesures anticovid han estat controlar els acessos i aforaments dels espais, la necessitat d'haver-hi inscripció prèvia a molts actes, i mantenir, en els concerts, el públic assegut.

La processó solemne incorpora un canvi 

Un dels actes amb més tradició i que sí que s'ha pogut fer és la processó solemne amb el seguici festiu. Enguany, com ja feia temps que es reclamava, s'ha modificat el seu recorregut, i ha sortit de l'Ajuntament. De fet, ha estat així perquè des del primer dia de la festa major els elements festius han pogut dormir a la casa consistorial. 
El programa d'actes festius s'ha tancat aquest diumenge amb un piromusical.

Paraules clau:

Notícies relacionades