Back to top

Almoster es posa les piles en matèria de turisme

JORDI OLÀRIA GRAS

Almoster es posa les piles en matèria de turisme. Un estudi elaborat per la URV posa de manifest el potencial del poble per atraure visitants. L'entorn natural i l'activitat dels seus habitants i les seves entitats són dos dels actius turístics. El municipi, però, també en té un altre en ment que es podria convertir en un pol d'atracció singular: la figura de Gabriel Ferrater.

El turisme no té perquè ser exclusiu dels municipis de costa o de les ciutats amb més població. Amb aquesta filosofia, Almoster ha encarregat un estudi a la URV que s'ha presentat aquest dimecres a la ciutadania. No es busca, segons els mateixos autors de l'estudi, perseguir un model turístic de costa, sinó que es tracta de posar en valor aquells actius que poden portar visitants al poble, per exemple, a passar-hi el dia.

L'equip que l'ha dut a terme ha estat liderat per Jordi Calabuig, responsable del laboratori d'innovació i intel•ligència turística del parc científic i tecnològic de turisme i oci de la Costa Daurada, de la URV. Calabuig afirma que 'no es tracta de generar nous equipaments', sinó que cal que Almoster trobi 'el seu element de singulratitat i direfenciació, per exemple, hi ha els itineraris senyalitzats de BTT, doncs probablement cal donar-los una complementarietat d'interpretació del paisatge rural'.

Una d'aquestes singularitats pot ser, sens dubte, la figura de Gabriel Ferrater, considerat, almenys, un dels més destacats poetes del segle XX.

L'alcalde del municipi, Àngel Xifré, explica que el poeta 'va tenir llargues estades, sobretot a la seva infantesa i joventut, aquí al poble. Hi ha el mas de Picarany que està relacionat amb ell, per tant, de cara enfora, si sabem trobar algun element que ens permeti fer un centre d'interpretació sobre la seva figura, doncs evidentment és un atractiu turístic'.

Hi ha una tercera pota a tenir en compte per tal d'atraure visitants que puguin consumir als negocis locals, hi és la pròpia gent d'Almoster. La seva activitat i associacionisme pot convertir-se en pol d'atracció si se sap ordenar i potenciar amb activitats ja consolidades com, per exemple, la Festa de l'Oli.