Back to top

Alta afluència de visitants en una Fira de l'Avellana amb novetats

L'acte estrella ha estat un showcooking des del cel, dalt d'un globus aerostàtic

Entitats, parades d'artesania o productes alimentaris, atraccions de fira, mostra de vehicles, exposicions... i l'espai Gastrofira, on s'hi han concentrat els actes més destacats de l'esdeveniment. En aquest espai la protagonista és l'avellana, que dona nom a la fira, i s'hi han pogut degustar productes com el gelat d'avellana i l'orxata d'avellana. A més, els visitants han pogut participar en un taller de tast d'avellanes, una de les novetats d'enguany. Durant tres dies el recinte firal s'ha omplert de riudomencs i visitants que han gaudit de productes de la terra, de proximitat i de molt alta qualitat.

L'aigua, un bé essencial

La fira també ha tingut una part dedicada a conscienciar els visitants de la necessitat de no malbaratar l'aigua, tan necessària en la pagesia, mitjançant petjades amb missatge i exposicions. Aquest contingut més sensibilitzador ha estat una de les altres novetats de la fira.

Cuinar des del cel

Però sens dubte l'acte estrella de la Fira de l'Avellana d'enguany ha estat el showcooking, o demostració culinària, que s'ha dut a terme des del cel, dalt d'un globus aerostàtic. La proposta, que s'ha fet per primera vegada en el marc de la fira, ha aixecat molta expectació, i s'ha pogut veure en pantalla gegant a l'espai Gastrofira. El cuiner, el riudomenc Adan Sáez, ha preparat una combinació de croissants on hi ha introduït productes de la terra, quilòmetre zero, com l'avellana o l'oli. L'experiència ha agradat molt i ha suposat un repte pel pastisser. De fet, per si el moviment era considerable, Sáez havia dissenyat un emplatat amb una base de crema de mató i oli també cremós per mantenir els croissants fixats al plat.

Paraules clau:

Notícies relacionades