Back to top

Altaveu, un nou projecte per fomentar la lectura a les escoles

La situació actual de pandèmia ha portat a les Biblioteques Municipals a promoure l'hàbit de lectura fora dels equipaments.

La història de la Soda, una nena sud-africana que no pot estudiar perquè el seu pare no li permet, ha estat el relat amb el qual les Biblioteques Municipals de Reus han volgut apropar temes com l'educació de qualitat i la igualtat de gènere als més petits.

Projecte Altaveu

A través del projecte Altaveu, es vol fomentar la lectura i el fet literari a diferents escoles de Reus, on s'han organitzat sessions de dinamització lectora relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU.

La directora de les Biblioteques Municipals de Reus, Cristina Garreta ha destacat la importància de treballar aquests temes amb el públic infantil i ha explicat que "nosaltres els proporcionarem material bibliogràfic, com comptes i llibres per també fomentar la lectura".

Els infants, el sector més afectat pel confinament

Projecte Altaveu

La necessitat d'apropar la lectura als sectors de població més perjudicats en els períodes de confinament i distanciament social, com són els infants i la gent gran han estat una de les motivacions per tirar endavant aquesta iniciativa, de fet, Garreta, assegura que "no poder fer acció de foment de la lectura entre els més petits és un dèficit que tindran tota la vida si no hi posem remei".

Per apropar l'Agenda 2020-2030 als més petits s'ha donat molta importància al relat. La coordinadora de Còdol Educació i encarregada de dur a terme els tallers, Maria Adzerias, ha explicat que no només fomenten la lectura sinó que també aposten per fer una reflexió de les històries explicades.

Aquesta iniciativa dóna continuïtat al projecte Biblioteca sobre rodes, que vol apropar la lectura al conjunt de la ciutadania i que enguany no s'ha pogut dur a terme per la pandèmia.

Paraules clau:

Notícies relacionades