Back to top

Andreu Martín renuncia a ser l'alcaldable del PSC a Reus el 2023

Martín fa un pas enrere per motius personals i Sandra Guaita ocuparà el seu lloc. Serà la quarta candidata dona a les municipals previstes pel pròxim 28 de maig.

Andreu Martín ha comunicat aquest vespre oficialment que renuncia a ser el cap de llista a les municipals a Reus pel PSC. El primer secretari ha fet un pas al costat per motius personals i dona pas a Sandra Guaita per tal que sigui ella la qui lideri la candidatura socialista el pròxim 28 de maig. Martín havia estat escollit en un procés intern el passat mes de juny en el qual no va topar amb cap oposició. 

Martín va ser elegit regidor per primer cop el 2011, quan el PSC va perdre l'alcaldia de la ciutat després de 28 anys. Aleshores va acabar assumint la figura de portaveu del grup municipal, després de les dimissions primer de Lluís Miquel Pérez i després de Teresa Pallarès, que era per aquells temps regidora del PSC a Reus i que va ser la número 2 de la llista socialista. 

sandra guaita andreu martín

Amb la renovació endegada per Francesc Vallès al capdavant de la plaça del Castell, Martín es va convertir en el portaveu del partit a la plaça del Mercadal. Allà va forjar el seu caràcter polític, marcat per una capacitat d'entesa i diàleg que ha defensat fins al dia d'avui. El 2019 va tenir l'oportunitat d'encapçalar la llista dels socialistes a Reus aconseguint sis regidors i era aquest 2023 que les opcions d'entrar a govern es feien més evidents. 

Un valor a l'alça

sandra guaita andreu martín

Sandra Guaita també va entrar al consistori reusenc com a regidora el 2011. Havent estat una de les mans dretes d'Andreu Martín durant aquests anys, va fer el salt a la política estatal essent escollida diputada al Congrés dels Diputats per Tarragona el 2019, el que la va obligar a renunciar al seu escó a l'Ajuntament de Reus. Tot i que algunes forces al sí del partit havien reclamat que fos Guaita qui liderés la candidatura socialista a les municipals, ella s'havia mostrat sempre lleial a Martín. Finalment, serà l'alcaldable que competirà amb la resta de candidats per ser la nova alcaldessa de Reus. 

Paraules clau:

Notícies relacionades