Back to top

Animalistes protesten al Mercadal contra els experiments amb animals

Activistes reusenques s'uneixen a les protestes convocades des de Madrid arran del cas de maltractament animal al laboratori Vivotecnia. Denuncien que no és un cas aïllat.

Activistes animalistes han protestat aquest dissabte a Reus en contra de l'ús d'animals en l'experimentació. Afirmen que "hi ha alternatives ètiques, fiables i més econòmiques" que permeten continuar avançant científicament.

Cas recent de maltractament animal en un laboratori madrileny

Si bé aquesta és una lluita que ve de lluny, el recent cas d'un laboratori madrileny a qui se li ha prohibit mantenir temporalment l'activitat investigadora per indicis de maltractament animal, ha fet ressorgir les protestes i ha fet créixer la indignació entre la població. A més, els concentrats al Mercadal asseguren que els animals del laboratori continuen engabiats, i n'exigeixen l'alliberament.

"No és un cas aïllat"

Per tot plegat, les organitzacions animalistes reclamen una modificació de la llei que regula el benestar dels animals destinats a l'experimentació, que es va aprovar el 2010, perquè sigui realment efectiva.

reivindiquen que no es maltractin els animals

Els actes reivindicatius a Reus, que han comptat amb la col•laboració de la comissió de defensa animal del Col•legi de l'Advocacia de Reus, s'han dividit entre el matí i la tarda de dissabte. Durant les protestes s'han cridat proclames en contra les pràctiques de maltractament animal, s'ha llegit el manifest unitari, i hi ha participat la Bestebat Batukada
 


optiques visio

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades