Back to top

Anna Sendra: “La resposta econòmica de Canadà és exemplar”

Amb la voluntat de reduir també les conseqüències econòmiques, han aplicat una línia d’ajudes per aquells col·lectius més afectats per la pandèmia.
anna sendra

“Al principi, Canadà va tardar en reaccionar davant la crisi del coronavirus, però amb el pas de les setmanes han endurit les mesures restrictives”. És el que explica la investigadora postdoctoral Anna Sendra, qui es troba vivint a la ciutat canadenca d’Ottawa des del setembre passat. 

Els primers casos de malalts de la covid-19 van aparèixer al gener, però en un primer moment, el govern no es va activar de manera completa. Poc a poc, amb l’aparició de més casos d’aquesta malaltia, les administracions superiors van iniciar una sèrie de mesures amb l’objectiu de paliar al màxim les conseqüències negatives que aquestes poden tenir pel conjunt de la societat. Tal com explica Sendra, el govern canadenc ha posat en marxa un conjunt de polítiques econòmiques per frenar la crisi econòmica que s’albira després de l’emergència sanitària. 

Un dels altres aspectes en el qual el govern canadenc ha posat molt d’èmfasi és la salut mental. Per aquest motiu, tal com detalla Sendra, s’ha posat a l’abast de la ciutadania una sèrie d’eines per poder gestionar la salut emocional de tots els ciutadans.

La salut mental, un aspecte a tenir en compte

Pel que fa a les mesures de contenció del virus, encara està permès sortir al carrer de forma puntual, per anar a comprar aliments o medicines en farmàcies. Els restaurants però, estan tancats a excepció d’aquells que ofereixen menjar per emportar. En canvi, totes les reunions que contemplin cinquanta persones o més van ser prohibides durant els primers dies de l’arribada de l’epidèmia al país de Justin Trudeau. De moment, es tracta d’unes normes que el conjunt de la ciutadania respecta. Ara bé, segons detalla la investigadora Anna Sendra, el col·lectiu a qui costa més fer creure al Canadà és al jovent, que en nombroses ocasions, fa cas omís de la normativa que busca rebaixar la corba de contagis.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades