Back to top

Antoni Sentís, nou president del Gremi de la Construcció del Baix Camp

L’empresari reusenc substitueix Gregori Salvat que ha encapçalat l’entitat sectorial en els darrers 9 anys.

L’empresari reusenc Antoni Sentís Vilà ha estat escollit aquesta setmana nou president del Gremi de la Construcció del Baix Camp en una assemblea ordinària realitzada de forma virtual en la qual liderava l’única candidatura que s’ha presentat i que ha estat avalada per la totalitat de la vintena d’agremiats que hi van participar virtualment.

Sentís, de 55 anys i gerent de l’empresa familiar Constructora d’Obres i Serveis del Baix Camp, substitueix Gregori Salvat, que ha ocupat la presidència en els últims 9 anys, després de dos mandats consecutius. Ara, Salvat s’incorpora a una executiva presidida per Sentís per aportar la seva experiència, ara com a vicepresident. Completen l’executiva de la nova junta directiva Pere Vinaixa, que repeteix en el càrrec de secretari i Joaquim Fabra, que repeteix com a tresorer.

Per la seva banda, el nou president ja formava part en els dos darrers mandats de la junta del Gremi en qualitat de vocal, seguint la tradició familiar del seu pare, que també ha format part de diverses juntes de l’entitat en dècades passades. Les eleccions del Gremi de la Construcció del Baix Camp havien de celebrar-se inicialment el dia 16 de març del 2020, just el dia que es va decretar el confinament total per la pandèmia i, per aquest motiu, el segon mandat de Gregori Salvat es va allargar un any més del que inicialment estava previst.

Antoni Sentís pretén incrementar la xifra d’agremiats

Precisament, en les primeres paraules com a nou president del Gremi de la Construcció del Baix Camp als agremiats, Antoni Sentís va voler agrair a Gregori Salvat i a la darrera junta la feina feta durant aquests nou anys especialment aquest darrer any de pandèmia. “Vull agrair la feina feta a la junta sortint i encoratjar als companys de la nova junta a continuar treballant pel Gremi com fins ara, amb dedicació i constància, i mirant sempre per l’interès del col·lectiu”.

A l’espera d’acabar de configurar la junta amb diverses noves vocalies i també les comissions del Gremi, Antoni Sentís ha volgut parlar dels objectius que s’ha marcat l’equip que encapçala en el nou mandat i que passen per tres eixos principals. “En primer lloc hem d’incrementar la xifra d’agremiats que té el Gremi per assolir la màxima representació en l’àmbit comarcal i també en altres localitats properes que històricament han estat vinculades amb Reus i el Baix Camp”, ha dit.

Els altres dos objectius són la lluita contra l’intrusisme i la defensa dels agremiats i, per últim, i conscient de la problemàtica de la manca de personal qualificat per incorporar-se a la professió, concretar accions de formació i de recerca de joves que es vulguin dedicar a aquest ofici, però no per descartar altres ocupacions, sinó perque es vulguin dedicar al sector de la construcció per vocació.

Paraules clau:

Notícies relacionades