Back to top

Un any de la moció de censura a Cambrils

Klein afirma que el canvi ha estat en positiu, destaca la proximitat amb la ciutadania i la visió global i de territori del seu executiu. Esquerra i Junts, exsocis de govern, han carregat contra la figura de l'alcalde i el que consideren una inacció total de l'actual executiu cambrilenc.

14 de setembre de 2021. Avui fa tot just un any que Oliver Klein i el Nou Moviment Ciutadà decidien trencar el pacte de govern de Cambrils amb Esquerra Republicana i Junts i fer-se amb l'alcaldia amb els suports i l'entrada al nou executiu del Partit Socialista, Ciutadans i el Partit Popular. Un gir de guió a un any i 8 mesos per les eleccions força inesperat i que el mateix Klein argumentava per la necessitat de donar un nou impuls al municipi.

Segons explicava el portaveu del Nou Moviment Ciutadà i ara batlle cambrilenc, Oliver Klein, el govern que els precedia, del que també en formava part, anava molt condicionat a les decisions de partit. Ara un any després, Klein afirma que el canvi ha estat en positiu, destaca la proximitat amb la ciutadania i la visió global i de territori del seu executiu i que el seu nou govern ha sigut capaç d'engegar diversos grans projectes pendents al municipi.

Si bé, cal apuntar que molts d'aquests projectes ja estaven força encaminats i que l'entrada de Klein a l'alcaldia ha coincidit amb la fi de la pandèmia i el retorn d'una gran part del mercat turístic a Cambrils, com s'ha pogut comprovar aquesta temporada estiuenca.

Crítica severa d'Esquerra i Junts

Precisament, 12 mesos exactes després de la moció, els dos partits que en van quedar expulsats, Esquerra i Junts, a través dels seus portaveus, han volgut valorar aquest dimecres el primer any del nou govern cambrilenc, un govern que ells mateixos van titllar de Frankenstein i que, segons han volgut refermar, no ha fet res del que argumentava en la moció de censura.

Tant Camí Mendoza, exalcaldessa i portaveu republicana, com Josep Lluís Abella, exprimer tinent d'alcalde i portaveu de l'espai postconvergent han afirmat que 12 mesos després, que el nou executiu encara no ha presentat el seu pla d'acció de govern.

Un argument que sustenten en el fet que la gran majoria d'accions que està duent a terme el govern de Klein, asseguren, són projectes que ja estaven licitats, adjudicats i amb dotació pressupostària destinada per part de l'anterior govern.

un any de la moció de censura de cambrils


De fet, han volgut revelar informació desconeguda fins ara, com que un dels projectes estrella, el de la remodelació de la Rambla Jaume I, tindrà un sobrecost important, entorn el milió d'euros, segons s'apunta des de Junts.

Tant Mendoza com Abella han insistit un cop més, com ja han anat fent durant els darrers mesos, en què tot plegat es va orquestrar per pura ambició personal de l'actual alcalde.

Durant la roda de premsa, també han posat sobre la taula els possibles efectes negatius que pot tenir la gestió de l'actual govern cambrilenc en el futur de les arques municipals, arribant a afirmar que l'executiu de Klein ha gastat diners previstos en projectes urbanístics en despeses corrents.

Paraules clau:

Notícies relacionades