Un any de la Supercopa d'Espanya d'Igualada

El 15 de setembre de 2019, és a dir ara fa un any, el Reus Deportiu Miró s'imposava a la final de la Supercopa d'Espanya d'hoquei patins contra el totpoderós Barça per 3-2. Es tractava del primer títol des del 2017, i de la primera Supercopa des de l'any 2006.

La Copa d'Europa i la Lliga Catalana del 2017 eren els darrers títols que havien entrat a les vitrines del club del carrer Gaudí fins que, ara fa un any, el Reus Deportiu Miró de Jordi Garcia va emportar-se la Supercopa d'Espanya cap a Reus en vèncer per 3-2 al Barça en la final. Abans però, els roigs-i-negres se les van veure amb el Liceo de la Corunya a les semifinals, on van imposar-se per 4-2 als gallecs.

El Reus va disputar la competició sense César Carballeira, un dels homes forts dels ganxets que s'havia lesionat greument en un entrenament i s'havia d'operar per una fractura a la tíbia i el peroné.

Els homes de Jordi Garcia van començar la final amb la primera gran ocasió de la nit al minut 2, amb una triangulació entre Salvat, Julià i Rodríguez que no va entrar dins de la porteria de Sergi Fernández. El gol va arribar divuit minuts després, quan Àlex Rodríguez va assistir a Marc Julià per avançar el Reus en el marcador, un 1-0 amb el qual es va arribar al descans.

A la represa, els blaugranes d'Edu Castro van remuntar el partit en qüestió de segons: João Rodrigues i Helder Nunes van marcar pel Barça. Quan semblava que a partir d'aquí els reusencs poc podrien fer, va aparèixer Àlex Rodríguez per empatar el partit quan faltaven 6 minuts i mig pel final.

Tres minuts després, al 47, Romà Bancells va provar un míssil que va entrar a la porteria de Sergi Fernández. I passats els segons restants, el final: el Reus Deportiu Miró s'imposava a la final de la Supercopa d'Espanya i s'enduia un títol que feia tretze anys que no visitava les vitrines del club.

D'aquesta manera, el Reus va trencar una sequera de dos anys sense títols, en el que va ser el primer trofeu de Jordi Garcia com a entrenador roig-i-negre.