Back to top

Un any per menjar-se'l

Cambrils ja ha presentat el calendari gastronòmic per aquest 2017, conformat per un total de nou jornades repartides al llarg de l'any. Entre les més destacades repeteixen la galera, la carxofa i el romesco. No hi ha cap novetat perquè, segons expliquen des de l'Ajuntament, l'objectiu és el de consolidar i desestacionalitzar.
El calendari gastronòmic del 2017 de Cambrils

Començar l'any amb gust de galera. Rebre la primavera entre carxofes. I arribar al cap d'any sucant en romesco. Són tres de les nou propostes gastronòmiques que tornaran enguany a Cambrils i que ja estan al calendari. L'objectiu, segons expliquen a l'Ajuntament, és el de desestacionalitzar la temporada. De fet, als mesos d'estiu no s'ha programat cap jornada, sinó que s'han repartit entre la resta de mesos.

Amb el calendari també es busca una eina de promoció que serà present en fires com FITUR, Madrid Fusión, i també a les vint oficines espanyoles de turisme a Europa i els dotze Centres de Promoció Turística que la Generalitat té a capitals d'Europa, Àsia i Amèrica. "La intenció és desestacionalitzar, que és el que tots els municipis turístics volem i l'eina de promoció d'aquestes jornades és aquest calendari", ha explicat la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils, Mercè Dalmau.

L'any 2016 s'han registrat prop de 9.000 menús venuts per jornada gastronòmica, sent les de la galera les més destacades, amb una xifra de gairebé 15.000 menús. Per als restauradors la clau està en el producte de proximitat. "De vegades no li donem importància a les coses més senzilles i normals, com ara els fideus rossos, però hi ha molta gent que no ho coneix i espera el moment per menjar-se'n un bon plat", ha defensat el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hoteleria de Cambrils, Ángel Pérez.

El calendari començarà al febrer amb les jornades de la galera. Li seguiran la carxofa, els fideus rossos, el festival de tapes "La mar de tapes", les jornades del calamar, la mostra de vi i les jornades de l'oli nou i, per a concloure l'any, el romesco.

Paraules clau: