Back to top

Aprendre valors a través del circ

El Circ Social és un projecte que es realitzar a la ciutat des de fa tres anys i té per objectiu inculcar diversos valors als nois i noies a través del circ. Aprofitant l'inici d'un nou curs d'aquesta activitat, nosaltres hem volgut conèixer de primera mà en què consisteix aquest projecte i les disciplines que practiquen.
Aprendre valors a través del circ. Circ Social

Malabars, acrobàcies o equilibris són algunes de les habilitats que els participants al Circ Social poden practicar cada setmana. L'ONG Projectes Solidaris va crear aquesta activitat fa gairebé tres anys com a mètode d'educació per a  nois i noies. A través d'aquesta disciplina els joves aprenen valors com la superació, la companyonia  o la confiança en un mateix. 

Rafel Arencón és el president de Grans Projectes Solidaris i explica que "crèixer també en relació amb altres amb un vincle que no es de competència sinó de companyonia. Construint per exemple torres humanes també aprenen valors com que els més forts han d'estar a baix i els més dèbils a dalt, que els forts estan per sostenir els altres, no per trepitjar-los. Tot plegat els aporta un sentit d'autoestima i l'aportació a un món millor".

El Circ Social està obert a tots el joves de la ciutat però habitualment també acull grups de Menors Estrangers no acompanyats. Aquesta activitat és molt profitosa per aquests nois, ja que els ajuda a integrar-se en la nostra societat coneixent persones de la mateixa edat d'una manera educativa, saludable i divertida. 

Habitualment el Circ Social utilitza les instal•lacions de Giny, un equipament municipal adaptat per a aquest tipus d'activitat

Paraules clau:

Notícies relacionades