Back to top

Apropar la ciència a la ciutadania a través dels castells

La intenció és fer servir els castells com a fil conductor per entendre conceptes científics complexos, com el funcionament de les forces en les construccions gòtiques o l’energia potencial que es produeix en alçar un castell

Apropar coneixements científics a la ciutadania a través del fet casteller. Aquest és l'objectiu de la iniciativa engegada per la Càtedra per a l'Estudi del Fet Casteller de la  Universitat Rovira i Virgili que, a través de cartells que s'instal·laran a Reus, Valls i Tarragona i de diverses píndoles informatives, pretén aprofitar aquest fet cultural tan arrelat a casa nostra per entendre conceptes químics, físics o arquitectònics, entre d'altres.

La intenció és fer servir els castells com a fil conductor per desenvolupar conceptes científics complexos, com el funcionament de les forces en les construccions gòtiques, l'energia potencial que es produeix en alçar un castell o com absorbeix la força el porexpan, material del qual estan fets els cascs de la canalla.

La campanya consistirà en diversos cartells informatius que se situaran en punts de les ciutats de Reus, Tarragona i Valls i que aniran acompanyats d'un codi QR que dona accés a una pàgina web amb el contingut ampliat.

En aquesta primera fase també s'organitzarà un cicle de xerrades, es faran accions efímeres a carrers i places dels tres municipis, i també visites als assajos i diades de diferents colles del Camp de Tarragona comentades des d'un punt de vista científic.

castells i ciència

Paraules clau:

Notícies relacionades